2015 © Copyright

by Kim Schulz

Det ultimative (valg-)flæsk – LCHF style!


 

Flæsk med flæsk på

I aften er det valgaften, og hvilken en! Det ser ud til at det bliver spænding indtil sidste stemme er talt op. Vi kan jo hver især kun håbe at vores “stemme” ryger til den rette side af partierne.

Folketingsvalget bliver jo landet over fejret med (valg-)flæsk m. persillesauce og selvfølgelig skal jeg også have dette.  Jeg synes dog vi liiige skulle have limosine-udgaven af flæsk, og forøvrigt den eneste udgave af paneret flæsk jeg bryder mig om. Det er grillet, det er LCHF style og det er med panering af flæskesvær….ja du læste rigtigt! flæsk paneret i flæsk og så tilberedt på grillen. Det bliver vist ikke meget bedre end det.

Opskriften er i virkeligheden såre simpel og selv om du ikke spiser LCHF, så synes jeg du skal prøve denne type flæsk alligevel.

Vi spiste det sprøde flæsk med dampet blomkål, persille-flødeSOVS og coleslaw. Velbekomme

paneret (valg-)flæsk - LCHF style!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Flæsk paneret i flæskesvær - så bliver det vist ikke meget bedre!
Forfatter:
Ingredienser
  • ½ pose flæskesvær (IKKE de gammeldaws med fedtkant)
  • 2 æg
  • salt + peber
  • 800g flæsk
Fremgangsmåde
  1. Tænd grillen til indirekte varme (lidt kul i den ene side) eller ovnen på varmeluft ca 200C
  2. Flæskesvær knuses til helt fint rasp-lignende pulver. Jeg bruger min Bamix mini-hakker til formålet
  3. Pisk de 2 æg let
  4. Bank skiverne af flæsk let flade og drys med salt+peber.
  5. Dyp kødet i æg og dernæst i flæskesværs "rasp'en" så det sidder på hele kødstykket
  6. Læg til side og panér næste stykke kød. Og sådan fortsætter du med alle skiverne.
  7. Læg det panerede flæsk på indirekte varme i grillen (eller varmeluft i ovnen) og lad det ligge der i ca 10-15min.
  8. Vend kødet og lad det ligge yderligere ca 15min til det ser fint og gyldet ud.
  9. Hvis paneringen ser lidt våd ud, så giv den lige et minuts tid på direkte varme inden servering. Så bliver den helt sprød.
Noter
Prøv at smide lidt røgflis fra f.eks. æbletræ på kullene og få en ekstra lækker grill-smag i flæsken.
så er der serveret flæsk med flæsk LCHF style

Kim Schulz

Kommentarer (2)


Bedøm denne opskrift: