2015 © Copyright

by Kim Schulz

LCHF hotdogs – perfekt til sommeren


Det populære brød

Forleden smed jeg et billede op på min instagram profil af en hotdog jeg sad og hyggede mig med.

Det skulle vise sig at en hel del var interesseret i hvordan jeg havde lavet det brød jeg brugte, så selv om det ikke var planen at blogge om den, så kommer opskriften da alligevel her. Håber i kan bruge den.

Opskriften er inspireret af de 2 favorit lchf brød vi har hjemme hos os. Det ene er den såkaldte TH bolle (TH for Tina Hansen så vidt jeg husker) og så Osteboller. Førstnævnte er nogle meget luftige og lette boller der desværre ikke indholder ret meget fedt. De sidst er derimod lidt mere kompakte og fuldfede. Derfor har jeg med denne opskrift valgt at blande de 2 for derved at opnå den gyldne middelvej. Det er jeg sluppet ganske godt fra synes jeg selv.

Nåja mine hotdogs blev forøvrigt serveret med slagterens melfrie pølser i svøb, rigeligt Bearnaise Mayo og syltede rødløg (opskrift sidst i dette indlæg), og det kan godt anbefales.

 

Grillkokkeriers LCHF boller
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse lækre boller er fantastiske som LCHF brød. De indeholder både fedt og smag samtidigt med at de er både luftige og "seje" (som rigtigt brød). Form dem aflange og brug dem til hotdog brød/sandwich eller lav dem lidt større og brug dem til burgerboller.
Forfatter:
Cuisine: brød
Nok til: 8-10 alm. boller
Ingredienser
  • 5 spsk. fiberHUSK (den gule)
  • 2 dl pofiber
  • 5 æg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3-3.5 dl kogende vand
  • 125g revet ost (cheddar eller mozzerella er godt)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. (urte)salt
Fremgangsmåde
  1. hvis din ost er af typen der er købt revet, så hak den gerne fint i en minihakker eller lignende (så bliver den bedre fordel i dejen)
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt den hakkede ost.
  3. Tilsæt eddike og æg og rør det grundigt sammen med de tørre ting.
  4. Nu skal det gå lidt stærkt, for imens du tilsætter det kogende vand skal du røre kraftigt i dejen - gerne med en el-pisker eller lignende.
  5. Dejen vil hurtigt stivne og hæve hurtigt (Dette er bagepulveret der reagerer på varmen fra vandet). Når dejen er begyndt at blive sej, så stopper du med at røre og lader dejen stå yderligere 3-4minutter
  6. Gør dine hænder våde og form så dejen i bolller/brød i den form du ønsker. Dejen vil hæve en del mere, så form brødet mindre end du ønsker det.
  7. Bag brødet ved 175C varmeluft i ca 35 minutter eller indtil det begynder at blive hårdt i overfladen (det vil se lidt mørkt ud, men det er bare osten der farver brødet).
  8. Lad brødet køle af på en rist inden det bruges.
  9. Opbevares på køl og kan lunes på brødrister eller i ovn.
Noter
Bemærk at du kun bør bage 1 plade af disse boller ad gangen da de ellers kan finde på at falde sammen under bagningen.
 

Surt til dem der ikke er til agurk

Jeg er ikke den store tilhænger af agurk eller agurkesalat og da det normalt er klassikeren til at give en hotdog det sure pift, så måtte jeg jo finde på noget andet. Hos os er en klassiker i det syrlige køkken “syltede rødløg”. Det er nemlig utroligt hurtigt at lave og så smager det bare pi*** godt.

Det kan laves med sødemiddel, således at den eneste kulhydrat der er i retten er den smule der er i løget og meget lidt i eddiken. Man kan selvfølgelig smage dem til med mange forskellige ting, men de her er mine klare favoritter.

 

Syltede Rødløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse syltede rødløg kan laves rigtigt hurtigt og er perfekte som "surt" til alverdens retter. Prøv dem på din bøf, i din salat eller som topping på din hotdog eller burger.
Forfatter:
Opskrift type: tilbehør
Ingredienser
  • 2 dl æblecider eddike
  • ½dl balsamico
  • ½-1 tsk salt
  • 4 spsk sukrin (eller tilsvarende i anden sødemiddel/sukker)
  • 1-2 lauerbærblade
  • 1 tsk fennikelfrø (eller 1 stjerneanis)
  • 2-4 mellemstore rødløg
Fremgangsmåde
  1. Bland eddike og balsamico, tilsæt fennikel, lauerbærblade, salt og sukrin.
  2. Lad blandingen koge op så sukrin opløses.
  3. Skær rødløg i tynde strimler og lad dem koge med i eddikelagen i 2-3minutter.
  4. Tag blandingen af varmen men lad løgene ligge i lagen imens den køler af.
  5. Kan opbevares i lagen for at give endnu mere smag og forlænge holdbarheden.
 

Kim Schulz

Kommentarer (3)

    • Kim Schulz

      Det kommer lidt an på hvad du har adgang til. Vores lokale slagter laver hotdog pølser med forskellige smage helt uden at tilsætte mel eller lignende. De er ganske lchf venlige. Rent smagsmæssigt går jeg normalt efter en krydret pølse, f.eks, en Márquez pølse eller lignende. En god ostebolle er selvfølgelig også lækker.

      Svar

Bedøm denne opskrift: