2015 © Copyright

by Kim Schulz

Mini-bagekartofler med stenbiderrogn


små lækre hapsere med stenbiderrogn og rygeost

Ideen der ikke ville forsvinde

Kender i det når man lige har bidt mærke i et eller andet billede i et blad eller en bog. Sådan har jeg det med dagens opskrift, for det er en ide for har fået fra et eller andet jeg har læst fornyeligt (jeg kan desværre ikke huske hvor, så kommenter gerne hvis du ved det).

Billedet viste, som jeg husker det, små mini-bagekartofler som var toppet med en dressing og så pyntet med stenbidder rogn. Det er der jo ingen ben i ud over at jeg hverken ved hvordan de lavede kartoflerne eller dressingen.

Da jeg tilfældigt fik fat i lidt friske stenbidder rogn igår, ja så tænkte jeg at nu var chancen der da for at genskabe denne ret som jeg kunne forestille mig at den blev lavet.

Dressingen blev en rørt fynsk øko-rygeost som blev vendt med purløg og lidt cremefraise. Det gav en fin mild røget kontrast til de lidt søde kartofler og den fine smag i rognene.

Illusionen af at det er en bagekartoffel med dressing og pynt på toppen virker rigtigt godt synes jeg. Alt i alt en lækker lille kold tapas som jeg helt sikkert skal lave igen på et andet tidspunkt.

 

på rad og række - klar til servering.

Kartoffel tapas med rygeost og stenbider rogn

Kort beskrivelse:

Her kommer opskriften på en lækker lille tapas der også kan bruges som forret. Den tager ikke lang tid at lave, men ser drøngodt ud hvis den serveres på en række skeer som forret eller blot en lille snack. opskriften er til ca 10 små kartofler

Ingredienser

  • 10 små kartofler med skræl (ikke pillekartofler og gerne lidt runde i det)
  • 2 spsk creme fraise
  • 4 spsk cremet rygeost
  • 1 lille bundt frisk purløg
  • salt + peber
  • 100g stenbider rogn (renset)
  • dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. skyl kartoflerne grundigt og kog dem møre med skræl på i godt saltet vand.
  2. Når kartoflerne er møre så hældes der koldt vand på dem så de køles ned.
  3. Bland creme freise og rygeost og smag til med salt og peber.
  4. Hak/klip purløg fint og vend det i cremen.
  5. Smag stenbider rogn til med salt og evt. lidt sukker.
  6. Find ud af hvordan kartoflerne ligger bedst fladt og skær så en lille skive af toppen af hver af dem.
  7. Placer ca 1 teskefuld af cremen på hver kartoffel
  8. placer ca 1 teskefuld stenbidder rogn på toppen af cremen og pynt af med en lille dusk dild.
  9. Server straks på en ske.

Mere enkelt kan det vel næppe gøres. Det tager ikke mange minutter at lave, men gæster vil med garanti blive imponeret. Hvis du synes at kartoflen er for voldsom, så kan du fint halvere dem og så bare placere creme og stenbider rogn på snitfladen.

 

Kim Schulz

Skriv en kommentar