2015 © Copyright

by Kim Schulz

Sund kyllingelasagne med spinat-bechamel


Den mest fantastiske kyllinge lasagne med spinat-bechamel

Farvel Julesul, velkommen nye år

Hvis du er lige om undertegnede, så har du også fået et par kilo mere omkring livet her hen over julen. Derfor kan man jo passende tænke lidt over hvad man spiser her den næste tid og så er kommer vi hurtigt tilbage til normen.

For mit vedkommende blev første bud på en sund ret efter jul en kyllinge lasagne. Det er der flere årsager til.

For det første, ja så er det lækkert og nemt og der kan “gemmes” gode mængder grønsager i retten. For det andet, så gav det mig en mulighed for at få afprøvet min nye kødhakker til Kenwood’en.

Ikke at det er nødvendigt at hakke sit eget kød for at lave denne ret – men det var bare en mulighed.

Eksperimentet med denne ret, var denne gang, at se hvor lidt fedt man kunne bruge, uden at det gik ud over smagen i større stil. Slutresultatet var ca 1spsk olie og 1tsk smør (nåja og en lillesmule fra mælken) alt i alt, hvilket må siges at være ganske fint.

Til kødet brugte jeg 650g rent kyllinge bryst kød som jeg selv hakkede. Dette betød at fedt indholdet var noget der ligger på 1% eller under. Med andre ord, så var det ikke kødet der tilføjede nogen former for fedt til maden. At hakke sit eget kyllinge kød er forresten en supergod ide hvis man har en kød hakker. Ofte er der nemlig en del mindre lækre ting (benskrab, brusk mm) i de købefars man kan købe og samtidigt indeholder de typisk 10-12% fedt.  Hakker man selv, ja så kan man helt selv bestemme hvor meget fedt der skal i retten.

Det skal vel at mærke siges at det var en “klassisk” lasagne med både kødsauce og bechamel sauce i lagene. Det var dog alt andet end den klassiske smør-opbagte bechamel sauce der blev benyttet. Jeg valgte nemlig i stedet at lave en “mælkesauce” med babyspinat i, og så blot jævne den op til en tykkere konsistens. Muskatnød var der selvfølgelig fortsat i saucen, da man vel nærmest kan sige at det er denne som giver den helt klassiske bechamel smag.

Smagen i lasagnen var generelt helt fantastisk lækker. Selv om kødet er ekstremt magert, så virkede lasagnen på ingen måde “tør” og bechamel og tomatsauce smeltede nærmeste sammen til en cremet og lækker fyld i hele lasagnen. Alt i alt en lasagne udgave vi helt sikkert vil spise igen her i huset.

Og hermed vil jeg komme med opskriften, som måske nok indeholder en del ingredienser, men som er super nem at lave.

 

Kyllinge lasagne med spinat-bechamel

Kort beskrivelse:

En fedtfattig kyllinge-lasagne med en spinat-fyldt bechamel sauce. Fedtindholdet er i bund, men smagen er i top. Opskriften giver rigeligt til 4 personer, eller gode rester til 2 personer i 2 dage. 

Ingredienser

  • 650g kyllingekød (hakket)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 2-5 gulerødder
  • 1 stk snackpeber (gerne gul)
  • 2 spsk balsamico
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dåse tomat puré
  • 3-5dl vand
  • 1 kyllinge boulion terning
  • 1 spsk oregano (tørret)
  • salt + peber
Spinat Bechamel sauce:
  • 250g babyspinat
  • 1 spsk smør
  • 8 dl mælk
  • muskatnød (revet)
  • 2 spsk maizena
  • 1 pakke lasagne plader (gerne grove)

Fremgangsmåde

  1. hak løg, peberfrugt og hvidløg
  2. Riv gulerødder og squash groft
  3. Steg løg og hvidløg klare i lidt olie og tilsæt så kylling.
  4. Rør godt rundt indtil kødet er gennemstegt men ikke har taget farve.
  5. Tilsæt balsamico og lad det koge lidt ind.
  6. Tilsæt gulerod, peberfrugt og squash.
  7. Tilsæt tomat, tomatpure og vand og lad det koge op.
  8. tilsæt boulion terning og krydderier.
  9. Gør en anden gryde klar til bechamel sauce.
  10. Skyl babyspinat.
  11. Smelt smørret i gryden og tilsæt spinaten. Læg låg på og lad det dampe mørt – rør engang imellem.
  12. Når spinat er blød og størstedelen af vandet er dampet fra, så tilsættes mælken.
  13. Riv muskatnød og smag til med salt og peber.
  14. Opløs maizena i lidt vand og jævn så bechamel saucen med det. Den skal være cremet tyk uden at være stiv.
  15. Find et passende fad og læg skiftevis lag af kødsauce, bechamel og pastaplader. Start med kødsauce i bunden og slut med bechamel på toppen.
  16. Riv evt. lidt parmasan på toppen.
  17. Bag i ovnen ved 200C i ca 25-30min til den er gylden på toppen og pastapladerne er bløde når man stikker i dem.

Antal portioner: 4

Velbekommen!

PS: nej jeg er ikke blevet fedtforskrækket hen over julen. Jeg har bare valgt at jeg i det nye år vil eksperimentere med at dele fedt og kulhydrater mere ad, så retten enten indeholder det ene eller det andet. Om det holder og giver mening vil tiden vise. Det er på et rent eksperimentielt niveau og kun for eksperimentets skyld.

Kim Schulz

Kommentarer (4)