2015 © Copyright

by Kim Schulz

Rødspætte m. grov remoulade og let salat


Et lækkert forårs måltid

Så kom foråret til Aalborg og derfor skal maden selvfølgelig også afspejle dette i vores lille hjem. For mig er nyfangede fisk (helst hentet direkte på havnen), små spæde gulerødder og overgangen fra vinterens rodfrugter mod lettere salater et tegn på forår.

Derfor blev der hentet et par hele rødspætter ved fiskehandleren (nåja havnen må vente til senere) og en bunke små søde danske gulerødder og andet godt fra grønthandleren. Normalt når vi laver rødspætte så er det serveret med tung dansk persille sovs og kogte kartofler. Jeg synes dog i stedet at vi skulle have den lidt lettere udgave med salaten denne gang. I stedet for saucen blev der rørt en omgang grov remoulade til at give lidt syrligt modspil til fisk og det andet (og så smager det jo skønt).

Spætter blev renset og vendt i lidt mel, salt og peber inden de blev stegt i rigeligt smør. Salaten blev en hurtig omgang grøn salat, spæde ærtespirer, avocado, små nye danske gulerødder, en håndfuld rejer og godt med karse.

Der er ikke så meget mere at sige om sagen…simpelt og lige til.

Opskriften på remoulade er sådan en jeg laver på slum, men det er noget lignende dette:

Grov Remoulade

Kort beskrivelse:

Let hjemmerørt remoulade med sprødhed og massere af smag. Velegnet til fisk og som topping på f.eks. spegepølsemaden

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (pasteuiseret)
  • 3 spsk creme frais
  • 2 tsk honning-dijon (eller anden semi-sød sennep)
  • 1 tsk (lille) karry
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk hvidvinseddike (gerne estragon)
  • 3-4 tsk kapers
  • 15-20 små syltede cornichoner
  • 1 syrligt æble
  • 2 gulerødder
  • salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder groft.
  2. Skræl æble og skær i små tern (alternativt kan det rives groft)
  3. Hak cornichoner og kapers fint (så de passer i størrelse til de revede gulerødder).
  4. Bland æggeblommer, eddike, sennep og creme frais og rør det godt sammen.
  5. Tilsæt karry og smag til med salt, peber og sukker. Det må ikke være for surt da de syltede grønsager også tilfører syre.
  6. Vend grønsagerne i dressingen og smag til igen med sukker, salt, peber og evt. mere karry.
  7. Ønskes der en mindre grov konsistens, så kan man køre det hele en tur i blenderen – pas på! det kan hurtigt blive mos.

Tilberedningstid (min): 10

Remoulade til folket

 

 

Kim Schulz

Kommentarer (3)