LCHF mad-vafler
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: bagværk
Nok til: 6-8 plader tykke vafler
- 4 æg
- 200g philadelphia flødeost
- 60g mandelmel
- 1 dl afskallede hampefrø
- ½-1tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk Cafe de paris krydderurter (kan være andre urter)
- Æg og flødeost mixes godt sammen (jeg bruger en stavblender)
- Tilsæt krydderier og salt. Rør det godt ind i blandingen
- Tilsæt mandelmel, bagepulver og hampefrø og rør indtil at dejen begynder at tykne
- lad dejen stå og trække ca 10min imens vaffeljernet varmer op.
- Brug evt lidt kokosolie til lige at smøre vaffeljernet de første gange hvis ikke det er sliplet.
- Put ca halvt så meget dej på vaffeljernet som du ville forvente skulle til - det udvider sig MEGET.
- Dejen skal bage mere end en klassisk vaffeldej da der ikke er hvedemel i. Åbner du vaffeljernet før end den er klar, så kan den godt sidde lidt fast.
- Tag vaflen ud når den er godt gylden og sprød i overfladen.
- Server straks eller genopvarm i morgen i vaffeljernet.
Prøv også disse vafler med f.eks. karry og brug dem som dyppebrød til suppen eller blot som alternativ til en skive fransbrød.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2018/04/07/lchf-vaffelburgeren-kan-man-det/
3.5.3226