Vafler - Lowcarb style!
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: Dessert
Nok til: ca 8 plader belgiske vafler (af 2 stk)
- 4 æg
- 200g philadelphia flødeost
- 60g mandelmel
- 2-3 spsk sukrin (erylithol sødemiddel)
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk vaniljepulver (ca hvad der er i en fuldfed vaniljestang)
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- evt. fintrevet skal og citronsaft af ½ citron (kan undlades, men giver et frisk pift)
- Æg og flødeost mixes godt sammen (jeg bruger en stavblender)
- Tilsæt vanilje, kardemomme og sukrin (evt citron) og rør det godt ind i blandingen
- Tilsæt mandelmel , bagepulver og fiberhusk og rør indtil at dejen begynder at tykne
- lad dejen stå og trække ca 10min imens vaffeljernet varmer op.
- Brug evt lidt kokosolie til lige at smøre vaffeljernet de første gange hvis ikke det er sliplet.
- Put ca halvt så meget dej på vaffeljernet som du ville forvente skulle til - det udvider sig MEGET.
- Dejen skal bage mere end en klassisk vaffeldej da der ikke er hvedemel i. Åbner du vaffeljernet før end den er klar, så kan den godt sidde lidt fast.
- Tag vaflen ud når den er godt gylden og sprød i overfladen.
- Server straks eller genopvarm i morgen i vaffeljernet.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2018/04/06/vafler-vafler-vafler-lowcarb-style/
3.5.3226