Vafler - Lowcarb style!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Lækre sprøde og luftige vafler som er både lowcarb og lækre. Perfekte som snack eller dessert.
Forfatter:
Opskrift type: Dessert
Nok til: ca 8 plader belgiske vafler (af 2 stk)
Ingredienser
  • 4 æg
  • 200g philadelphia flødeost
  • 60g mandelmel
  • 2-3 spsk sukrin (erylithol sødemiddel)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljepulver (ca hvad der er i en fuldfed vaniljestang)
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. fintrevet skal og citronsaft af ½ citron (kan undlades, men giver et frisk pift)
Fremgangsmåde
  1. Æg og flødeost mixes godt sammen (jeg bruger en stavblender)
  2. Tilsæt vanilje, kardemomme og sukrin (evt citron) og rør det godt ind i blandingen
  3. Tilsæt mandelmel , bagepulver og fiberhusk og rør indtil at dejen begynder at tykne
  4. lad dejen stå og trække ca 10min imens vaffeljernet varmer op.
  5. Brug evt lidt kokosolie til lige at smøre vaffeljernet de første gange hvis ikke det er sliplet.
  6. Put ca halvt så meget dej på vaffeljernet som du ville forvente skulle til - det udvider sig MEGET.
  7. Dejen skal bage mere end en klassisk vaffeldej da der ikke er hvedemel i. Åbner du vaffeljernet før end den er klar, så kan den godt sidde lidt fast.
  8. Tag vaflen ud når den er godt gylden og sprød i overfladen.
  9. Server straks eller genopvarm i morgen i vaffeljernet.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2018/04/06/vafler-vafler-vafler-lowcarb-style/