Lækre lamme spareribs
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Lækre møre lamme spareribs, som benytter nogle af de klassiske smage vi typisk forbinder med lam. Krydringen kan selvfølgelig varieres efter behov.
Forfatter:
Opskrift type: Hovedret
Nok til: 4personer
Ingredienser
  • 2 sider lamme ribs (tvær-benet fjernet)
  • 2dl olivenolie
  • 1dl hvidvin
  • 1 spsk sennep (f.eks. dijon eller anden god sennep)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk rosmarin (tørret eller finthakket frisk)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber (kan også være en god peberblanding)
  • evt. en spsk basilikum pesto
Fremgangsmåde
  1. Lammeribs soigneres og skæres i mindre stykker. De placeres i et stålfad/foliebakke der er stor nok til at alle stykkerne kan ligge på bunden uden at ligge oven på hinanden.
  2. Resten af ingredienerne puttes i en blender og blendes. Det vil tykne og blive lidt som en flydende mayonaise (det er også mange af de samme ingredienser).
  3. Hæld marinaden over kødet og smør det godt rundt på alle sider. Sørg for at alle stykker ligger med bagsiden nedad når du er færdig
  4. Dæk bakken til med sølvpapir så det er tæt og lad det stå og trække mindst 30min i køleskabet.
  5. Gør grill klar til indirekte varme på 200C (eller tænd ovnen på varmeluft 200C).
  6. Stil kødet (stadig med sølvpapir på) i grillen/ovnen og lad det stå der i 30 min.
  7. Fjern sølvpapir og lad kødet være i grill/ovn yderligere 30-45min indtil kødet er gyldent i overfladen (se billedet).
Noter
Server de lækre spareribs med noget lidt "friskt" til at give modspil til det lidt fede i smagen.
Du kan prøve en alternativ udgave hvor du tilføjer revet skal samt saft af en halv citron i marinaden.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2018/03/04/laekre-lamme-spareribs/