Appelsin-glazed gulerødder
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Et nemt tilbehør som kan passe til det meste. Det er fyldt med smag for appelsin og gulerod er perfekt sammen.
Forfatter:
Opskrift type: Tilbehør
Cuisine: Dansk
Nok til: 4
Ingredienser
  • 300g skrællede gulerødder
  • 50g smør (eller andefedt hvis man har dette)
  • saften af 1 appelsin
  • Fintrevet skal af 1 appelsin
  • lidt salt
Fremgangsmåde
  1. Flæk de skrællede gilerødder på langs så de er i 4 stave og skær dem så over i stykker på 4-5cm i længde.
  2. Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca 5-8min til de lige begynder at blive en smule møre.
  3. Smelt smør/andefedt på en pande ved jævn varme.
  4. Hæld gulerødderne i fedtet og tilsæt saften af 1 appelsin.
  5. Rør godt rundt og lade det stege sådan indtil det meste af væsken er fordampet væk og det begynder at klæbe til gulerødderne.
  6. Tilsæt den fintrevne skal fra appelsinen og rør rundt.
  7. Smag til med lidt salt og evt peber og server straks .
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2017/11/09/langtidsstegt-and-paa-en-anderledes-maade/