Den møreste flæskesteg - low & Slow
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Med denne opskrift får du en flæskesteg så mør som pulled pork og med svær så sprøde at naboen kan høre du spiser dem. Lav den på grillen for ekstra smag eller i ovnen fordi det er nemt.
Forfatter:
Cuisine: Dansk
Ingredienser
  • 1 stk flæskesteg lavet på nakkefilet (få evt slagter til at binde den for dig)
  • Olivenolie
  • godt med groft salt
  • Friskkværnet peber
  • evt. dit favorit bbq krydderi
  • 5-6 lauerbærblade
  • evt. ½ flaske rødvin
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
Fremgangsmåde
  1. Gnid flæskestegen med olivenoliev salt og peber (evt andet krydderi efter lyst)
  2. Flæk lauerbær bladene på langs og placer stykkerne fordelt rundt mellem sværene
  3. Skræl løg og gulerødder og placer dem i bunden af en foliebakke sammen med rødvin og va 5dl vand (så der er ca 2cm væske i bunden)
  4. læg flæskestegen i foliebakken med sværen opad
  5. Tænd grillen til indirekte varme og så den har en temperatur på ca 250C (det skal kun være kortvarrigt, så fyr evt op til lavere temperatur og tilsæt lidt trækul umiddelbart inden stegen kommer på)
  6. Stil foliebakken med stegen på indirekte varme og lad den grille i ca 25-30min til sværene er begyndt at sprede sig og blive lidt hårde i overfladen.
  7. Skru herefter ned på 130C og lad stegen ligge der yderligere 2 timer.
  8. Fjern foliebakken og tag væsken fra til at lave sauce af.
  9. Smør evt svær med olie og drys med yderligere salt (nu vil det nemlig ikke gøre saucen for salt mere)
  10. Nu kan du tilføje lidt røgtræ til grillen hvis du vil have en smule røgsmag i din steg.
  11. Lad stegen hygge sig i yderligere 3-5timer indtil den er over 85C i kerne temeperatur og gerne op mod 90C.
  12. Hvis du stikker i stegen vil du kunne mærke at den er meget mør nu og sværen skulle gerne være helt sprød
  13. Tag stegen af og lad den trække ca 15-20min på et skærebræt (ikke tildækket).
  14. Forsøg at skære stegen og oplev at den nok vil falde fra hinanden i stedet (det er ikke kønt, men nøj hvor det smager godt
Noter
Du kan lave en skøn sauce ved at si stegeskyen fra foliebakken og del det så det flydende fedt ovenpå er væk. Tilsæt ca 2-3dl fløde til væske og lad den koge lidt ind. jævn evt saucen (kan anbefale johanneskernemel til LCHF'ere) og smag til med salt, peber og evt en skat rødvin mere (Eller evt lidt balsamico for en mere kompleks smag).
Recipe by Grill & Kokkerier at https://www.grillkokkerier.dk/2016/03/15/den-moereste-flaeskesteg-low-slow/