Genial LCHF hindbær cheese-cake
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En vandvittig lækker cheesecake der er frisk af hindbær. Den er 100% liberal LCHF,men vil blive elsket af alle dine gæster. Kagen giver nok til 12 store stykker og den mætter rigtigt meget.
Forfatter:
Opskrift type: Dessert
Ingredienser
Bund:
  • 3 æg
  • 1dl fløde
  • 50g smeltet smør
  • 1 spsk sukrin+ (eller suvida strø)
  • 1dl kokos fiber mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 0.5 tsk vaniljepulver
  • 50g hakkede mandler (gerne smuttede)
Topping:
  • 500g (frostne) hindbær
  • 2 bøtter mascarpone
  • 5 dl fløde
  • 4 blade husblas
  • ½ tsk vanilje
  • Evt. Mørk chokolade til toppen
Fremgangsmåde
  1. Start med bunden. Hak mandler.
  2. Pisk æg og bland med fløde og smeltet smør.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen
  4. Hæld det over i en smurt springform med bagepapir i bunden.
  5. Lad dejen trække i formen i ca 10-­15min til den bliver lidt mere fast i det.
  6. Bag i 12-­15 min ved 180C
  7. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af. Løsen den fra siderne af formen så den ikke sidder fast senere i forløbet.
  8. Varm hindbær i en gryde til de er helt kogte ud.
  9. Si alle kernerne fra da vi kun skal bruge saften.
  10. Kernerne kan evt koges en gang mere med 1-­2 dl vand for at få mere saft ud.
  11. Læg husblas i blød i koldt vand
  12. Varm hindbær saften op uden at det koger og smelt den udblødte husblas deri.
  13. Lad hindbær køle af til stue temperatur
  14. Pisk fløde til flødeskum
  15. Bland mascapone med ¾ af hindbær saften samt vanilje ­ brug evt stavblender for at få det helt jævnt og cremet.
  16. Vend mascapone I flødeskummet og hæld det over bunden (I springformen). Jævn overfladen helt.
  17. Stil kagen på køl men hold den sidste smule hindbær lunt hold det evt i en gryde så du kan varme det op igen hvis det når at sætte sig.
  18. Når kagen er kølet lidt af (ca 20min) så kan du hælde hindbær saften ud over toppen. Saften må ikke være varm, kun lige lun nok til at den ikke er blevet til gele.
  19. Fordel saften jævnt over toppen og stil så Kagen på køl i nogle timer til den er helt fast.
  20. Inden servering kan kagen evt pyntes med hakket mørk chokolade eller mandler.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2015/01/19/genial-lchf-hindbaer-cheese-cake/