Bagt torsk i parmaskinke
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Torsk kan godt være lidt neutral i smagen, men på denne måde bliver den fyldt med smag og bliver den helt fantastisk.
Forfatter:
Opskrift type: Fisk
Ingredienser
  • 2 stk torskefilet (ca 400g)
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 økocitron
  • 1 lille bundt citrontimian
  • salt + peber
Fremgangsmåde
  1. drys torsken med rigeligt salt og lad det ligge i et fad og trække i ca 1 time (der vil komme en del væske ud)
  2. Skyl salten af fisken og dup den tør i lidt køkkenrulle
  3. Skræl citronskal af citronen og hak det til en fin blanding sammen med timian
  4. Smør fisken ind i citron-timian massen
  5. læg skinken ud på et stykke husholdningsfilm så det danner et jævnt lag
  6. Læg fisken midt på skinken og brug husholdningsfilm til at rulle skinken stramt om fisken
  7. Bag fisken under grillen i ovnen (eller i den rigtige grill over direkte varme) i ca 10min
  8. Vend fisken og giv den yderligere 10min (eller indtil fisken er ca 47-50C i kernen)
  9. Lad fisken trække i et par minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/10/16/bagt-torsk-med-hokkaidocreme-en-sjov-udfordring/