En let og LCHF venlig BBQ Glaze som man kan bruge som grundlag for mange andre BBQ Saucer. Gør sig også udemærket som spicy ketchup på en hotdog eller lignende. Brug den på spareribs, kylling og anden grillmad
Forfatter: Kim Schulz
Ingredienser
25g smør
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk sød paprika
1 tsk cayenne
1 tsk salt
1 tsk sellerisalt (kan undlades og erstattes med almindelig salt)
1 tsk hvid peber
4 spsk kokossukker (eller Sukrin Gold for en mere LCHF venlig udgave)
1 dl vand
1 dl æblecider eddike
1 stor dåse tomat koncentrat
Fremgangsmåde
Hak løg+hvidløg fint
Smelt smør i en gryde, tilsæt løg+hvidløg og lad det simre til løgene er klare og bløde
Tilsæt krydderier og "sukker" og rør grundigt rundt
Tilsæt tomatkoncentrat, eddike og vand og lad saucen småsimre til den tykner lidt i konsistens
Nu kan du enten si løg fra eller køre saucen helt lind og uden klumper i en blender.
smørres på kødet imens saucen er lun, da smørret ellers kan få saucen til at klumpe lidt.
Har man lavet ribs og kødet har været pakket i folie med lidt smør eller lignende, så kan man med fordel tage lidt af væsken fra folien og putte i saucen inden den smørres på kødet.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/07/27/country-style-ribs-de-koedfyldte-spareribs/