Sesam-laks Frikadeller - sundt og enkelt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En let og enkel måde at få fisk ind som en hverdagsret. Smagen er asiatisk inspireret og utroligt velsmagende til f.eks. en god frisk salat
Opskrift type: Hovedret
Nok til: 4
Ingredienser
  • 400g laks uden skind og ben
  • 3æg
  • 4 stængler forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød snackpeber (eller 1 rød chili hvis du kan lide det spicy)
  • ½tsk cayenne peber
  • evt. ½tsk stødt korianderfrø
  • salt+peber
  • sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Hak hvidløg, forårsløg og snackpeber fint.
  2. Put laks + 1 æg (evt 1 ekstra senere hvis dejen er meget "tør") + ca 1 lille tsk salt i en blender og kør det til en lind masse.
  3. Tilsæt forårsløg, hvidløg, snackpeber og resten af krydderierne til dejen og lad den lige køre igennem et par gange.
  4. Stil evt farsen i køleskabet 30min så den når at sætte sig
  5. slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det let
  6. hæld rigeligt sesamfrø i en anden dyb tallerken
  7. Form runde frikadeller af farsen og vend dem først i ægget og derefter i sesam
  8. Steg i smør/olie på en mellemvarm pande indtil de er gyldne og sprøde på alle sider
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/05/20/sesam-laks-frikadeller-sundt-og-enkelt/