Sesam-laks Frikadeller - sundt og enkelt
Opskrift type: Hovedret
Nok til: 4
- 400g laks uden skind og ben
- 3æg
- 4 stængler forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød snackpeber (eller 1 rød chili hvis du kan lide det spicy)
- ½tsk cayenne peber
- evt. ½tsk stødt korianderfrø
- salt+peber
- sesamfrø
- Hak hvidløg, forårsløg og snackpeber fint.
- Put laks + 1 æg (evt 1 ekstra senere hvis dejen er meget "tør") + ca 1 lille tsk salt i en blender og kør det til en lind masse.
- Tilsæt forårsløg, hvidløg, snackpeber og resten af krydderierne til dejen og lad den lige køre igennem et par gange.
- Stil evt farsen i køleskabet 30min så den når at sætte sig
- slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det let
- hæld rigeligt sesamfrø i en anden dyb tallerken
- Form runde frikadeller af farsen og vend dem først i ægget og derefter i sesam
- Steg i smør/olie på en mellemvarm pande indtil de er gyldne og sprøde på alle sider
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/05/20/sesam-laks-frikadeller-sundt-og-enkelt/
3.2.1310