Æggewraps – det lette LCHF alternativ

6

Æggewraps – det lette LCHF alternativ

Før vi gik over til primært at leve efter LCHF principperne, så var tortilla wraps en af de ting vi stort set altid havde i vores basislager. De var lette lige at varme op og fylde med alverdens ting.
Da vi så gik over til LCHF blev hvedemelet – og der med hvede tortillas – lagt på hylden.
Et alternativ skulle dog findes og efter en del fejlslagne forsøg, så er jeg nu endelig kommet frem til en opskrift på et LCHF alternativ der er til at lave og som bliver gode hver gang.
Løsningen er Æggewraps og det er vel egenligt en ganske velkendt lille sag som der også findes et hav af opskrifter på. Fælles for de opskrifter jeg har haft testet er dog, at de har en tendens til at falde fra hinanden når man forsøger at vende dem (tænk røræg i tyndt lag).

Og hvad bruger vi så æggewraps til? En hel del faktisk. Når der lige er en rest kød tilbage, så snittes der hurtigt lidt ekstra grønt og så kan det spises i en æggewrap med lidt af den hjemmelavede chilisauce. Eller rullet om kål og hakket oksekød der er stegt og så gratineret med ost til det er gyldent og sprødt. Det kunne også være pakket om forskelligt grønt og kød, forsejlet med lidt æggehvide og stegt som en forårsrulle.

Kort sagt er det en let måde at få genbrugt rester på og samtidigt skabe lækre retter som alle vil kunne spise.

Og uden yderligere snik-snak så kommer her min opskrift på LCHF æggewraps (som sjovt nok er ganske low-fat også).

Æggewraps - det lette LCHF alternativ
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse æggewraps er superlette at lave og kan bruges både som en tortilla og som en almindelig dessert pandekage (alt efter hvordan den krydres). Man kan sagtens spise disse æggewraps selv om man ikke spiser LCHF mad.
Forfatter:
Opskrift type: Tilbehør
Nok til: 12-14 stk
Ingredienser
  • 8 æg
  • 2 tsk fiberhusk (den gule)
  • 1 dl vand (evt en sjat fløde)
  • krydderier efter behov
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg, vand og krydderier med en stavblender eller lignende
  2. Tilsæt fiberhusk og rør det grundigt ud i æggemassen
  3. Lad det stå ca 10minutter så det begynder at tykne lidt
  4. Steg på en slip-let pande med ganske lidt fedtstof på ved middel varme. på en 21cm pande giver det ca 12-14 tynde pandekager/æggewraps
  5. Pandekagerne skal gerne let kunne vendes med en palettekniv når de har stegt på den ene side
Noter
Skal de bruges som tortilla erstatning kan du krydre med f.eks. salt, paprika og stødt spidskommen.
Skal det være til en lækker dessert pandekage, så krydrer du med f.eks. vanilje, citronskal, kardemomme og sukrin.
Har du prøvet æggewraps endnu eller kunne du evt finde på at prøve dem næste gang i stedet for en almindelig hvede tortilla?

Kommentarer

    • Kim Schulz

      Written on 18. juli 2016

      De kan godt holde sig en 3-4 dage og jeg ved faktisk ikke om de kan fryses. Umiddelbart tror jeg de vil smuldre når de tøes op igen.

      Svar
    • Kim Schulz

      Written on 21. september 2016

      Det kan du sagtens da de gule blot er den grønne som er blevet malet finere. Der skal ca det dobbelte til hvis man bruger den grønne.

      Svar
  • LISe Kyneb

    Written on 7. oktober 2017

    De er godt nok rigtig gode. Har dog brugt den grønne husk og er super tilfreds med resultatet. Ikke sidste gang vi får dem

    Svar

Skriv et svar

Bedøm denne opskrift: