Syltede granskud
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Når foråret giver os små fine granskud, så er det bare med at udnytte det. Denne opskrift gør det let at sylte de fine skud så de kan bruges som lækkert tilbehør sommeren igennem.
Forfatter:
Opskrift type: Tilbehør
Cuisine: Dansk
Ingredienser
  • 3dl Eddike (kan også være æblecider eddike)
  • 3 dl sukker (for LCHF udgave: brug 1dl sukrin sirup og 2tsk stevia dråber)
  • 1-2 lauerbær blade
  • 1-2 peberkorn (gerne den aromatiskesichuan peber)
  • ½ tsk salt
  • evt. 1-2 enebær (let knuste)
  • 6-8dl granskud (lagen kan godt klare 10-12dl gran)
Fremgangsmåde
  1. Skyl granskud godt og grundigt og lad dem gerne lige ligge i vand et øjeblik så evt støv og skidt kan falde fra.
  2. Bland sukker, eddike og krydderier i en gryde og kog det op indtil sukker er helt opløst
  3. Tilsæt gran til lagen og lade det lige simre 1-2min inden du slukker. Granskud vil desværre miste lidt af den fine lysegrønne farve, det er helt normalt.
  4. Hæld det hele på et skoldet sylteglas og stil på køl indtil det skal bruges
Noter
Brug de syltede granskud som topping ovenpå kød og salater. Husk at lagen er rigtigt lækker i marinader og dressinger - specielt til lam og svinekød.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2017/05/19/spis-naturen-syltede-granskud/