Grillede nakkekoteletter - Den bedste måde
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Dette er den ultimative måde at lave nakkekoteletter på grillen på. Det giver saftige og møre koteletter fulde af smag. I stedet for tynde kotelletter så skærer du dem selv og så skærer du i stedet skiver af koteletten når du serverer den. Forbered gerne kødet om formiddagen på dagen hvor det skal tilberedes om aftenen - så trækker smagen af krydderiet bedre ind.
Forfatter:
Cuisine: grill
Nok til: 4-6personer
Ingredienser
  • 1 stk nakkefilet
  • 10 spsk af din favorit rub/krydderiblanding (Eller den herunder)
krydderi blanding
  • 6 spsk paprika
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk løgpulver
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk stødt spidskommen
Fremgangsmåde
krydderiblanding
  1. Bland alle ingredienserne grundigt
kødet
  1. Skær nakkefilet i skriver af 4-6cm tykkelse
  2. Put krydderi på alle sider af skiverne - brug rigeligt!
  3. Put alle skiverne i en skål eller lignende og dæk det til. Lad det trække i køleskabet indtil 20min før det skal tilberedes (gerne mindst 3 timer).
  4. Tag kødet ud af køleskabet ca 20 min inden det skal tilberedes så det kan nå at få lidt stuetemperatur
  5. Tænd grillen så der er både en direkte zone og en indirekt zone.
  6. Først griller du kødet af på den direkte varme så det får en flot stegeskorpe.
  7. Herefter trækkes kødet over på den indirekte zone hvor temperaturen gerne må være 180-200C.
  8. Lad kødet ligge her indtil det er 63C i kernetemperatur (ca 20minutter). Tilsæt evt lidt røgtræ (f.eks. æble eller hickory) til grillen for at få mere røgsmag.
  9. Inden kødet skæres må det godt lige ligge på et skærebræt og trække i 5-10minutter.
  10. Skær hver kotellet i tynde skiver lidt på skråt således at kødfibrene brydes.
  11. Server de tynde skiver straks.
Noter
Skal du have en rigtig mandemiddag, så kan du servere koteletterne direkte til hver person. Så kan hver mand selv skære skriver af egen kotellet.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2016/07/19/grillede-nakkekoteletter-den-bedste-maade/