LCHF knækbrød - lette og supersprøde
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Superlette og spøde LCHF venlige knækbrød der er så lækre at alle andre også vil elske dem. Prøv dem med tandsmør og et stykke 70% pålægchokolade
Forfatter:
Opskrift type: brød
Ingredienser
  • 150g sesamfrø
  • 150g hørfrø
  • 100g solsikkekerner
  • 100g græskarkerner (gerne så små som muligt, evt let hakkede)
  • 50g chiafrø (ca 4spsk)
  • 50g gul fiberHUSK (ca 4 spsk)
  • 1½tsk fint salt
  • 2tsk bagepulver
  • 7dl vand
  • 1dl (oliven)olie
Fremgangsmåde
  1. bland de tørre ingredienser (kerner, bagepulver, salt) og rør det grundigt sammen.
  2. Tilsæt vand og olie og rør grundigt rundt igen. Det er noget tyndt sjask i starten men vent 5-10min, så er det en fast klump.
  3. Del klumpen i 4 lige store del.
  4. Rul hver klump helt tyndt ud på et stykke bagepapir (læg et andet stykke bagepapir ovenpå, så er det lettere at rulle ud). Det skal være helt tynd og fylde næsten hele pladen
  5. Fjern det ekstra stykke bagepapir forsigtigt (det kan genbruges til at rulle de andre klumper også)
  6. Skær "dejen" ud i tern i den størrelse som du ønsker knækbrød skiverne at være. Jeg bruger en pizzaskærer til dette men en kniv er også fin nok.
  7. Bag i varmeluft ved 175C i 30 minutter - alt efter hvor god din ovn er til at fordele varmen, så kan du godt bage flere plader samtidig. Det kan betyde at bagetiden er lidt længere i nogle tilfælde.
  8. Tag pladen ud og vend forsigtigt knækbrødet så undersiden kommer til at ligge opad.
  9. Bag yderligere 15min til knækbrødet er helt fast og begyndt at blive gyldent.
  10. Tag det ud og lad det køle lidt på en rist.
  11. Knæk brødet ud i de stykker du tidligere har lavet snit til.
Noter
Knækbrødet kan fint holde sig i flere uger i en lufttæt beholder.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2015/06/09/lchf-knaekbroed-lette-og-supersproede/