Grillkokkeriers LCHF boller
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse lækre boller er fantastiske som LCHF brød. De indeholder både fedt og smag samtidigt med at de er både luftige og "seje" (som rigtigt brød). Form dem aflange og brug dem til hotdog brød/sandwich eller lav dem lidt større og brug dem til burgerboller.
Forfatter:
Cuisine: brød
Nok til: 8-10 alm. boller
Ingredienser
  • 5 spsk. fiberHUSK (den gule)
  • 2 dl pofiber
  • 5 æg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3-3.5 dl kogende vand
  • 125g revet ost (cheddar eller mozzerella er godt)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. (urte)salt
Fremgangsmåde
  1. hvis din ost er af typen der er købt revet, så hak den gerne fint i en minihakker eller lignende (så bliver den bedre fordel i dejen)
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt den hakkede ost.
  3. Tilsæt eddike og æg og rør det grundigt sammen med de tørre ting.
  4. Nu skal det gå lidt stærkt, for imens du tilsætter det kogende vand skal du røre kraftigt i dejen - gerne med en el-pisker eller lignende.
  5. Dejen vil hurtigt stivne og hæve hurtigt (Dette er bagepulveret der reagerer på varmen fra vandet). Når dejen er begyndt at blive sej, så stopper du med at røre og lader dejen stå yderligere 3-4minutter
  6. Gør dine hænder våde og form så dejen i bolller/brød i den form du ønsker. Dejen vil hæve en del mere, så form brødet mindre end du ønsker det.
  7. Bag brødet ved 175C varmeluft i ca 35 minutter eller indtil det begynder at blive hårdt i overfladen (det vil se lidt mørkt ud, men det er bare osten der farver brødet).
  8. Lad brødet køle af på en rist inden det bruges.
  9. Opbevares på køl og kan lunes på brødrister eller i ovn.
Noter
Bemærk at du kun bør bage 1 plade af disse boller ad gangen da de ellers kan finde på at falde sammen under bagningen.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2015/04/22/lchf-hotdogs-perfekt-til-sommeren/