Squash fritter - Et sprødt LCHF alternativ
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Lækre sprøde squash-fritter som kan være et lækkert LCHF venligt alternativ til de klassiske pommes-fritter eller rodfrugter. Smagen kan let varieres ved at ændre på krydderi sammensætningen. Fritterne bør serveres med det samme at de kommer ud af ovnen, da de bliver bløde når de har ligget et stykke tid.
Forfatter:
Opskrift type: tilbehør
Nok til: 2-3
Ingredienser
  • 2-3 squash (eller 1 kæmpe-squash)
  • 4 spsk mandelmel (eller fint blendede mandler uden skal)
  • 6 spsk revet parmasan (den færdigrevede er ok, men det bliver meget bedre med friskrevet)
  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk cayenne peber (kan undlades hvis du ikke er til stærk mad)
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 æg
Fremgangsmåde
  1. Skær squash i stænger af ca 1x1x7cm således at en af siderne i staven er grøn (squash-skal). Skallen hjælper med at holde fritten fast under tilberedningen og du undgår samtidigt den bløde squash-midte
  2. Pisk æg let sammen i en dyb tallerken
  3. Bland mandelmel, parmasan, og krydderierne sammen i en anden dyb tallerken
  4. Tænd ovnen på 165C varmeluft
  5. Put bagepapir på en bageplade
  6. Vend dine squash stave i først æg og derefter i den krydrede parmasan/mandelmel blanding og læg dem så på bagepladen uden at de rører ved hinanden.
  7. Når alle stavene er vendt i blandingen, så sættes bagepladen i ovnen og bages i ca 15-20min (eller indtil de er gyldne og sprøde i overfladen)
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/07/31/squash-fritter-et-sproedt-lchf-alternativ/