Lækre sprøde squash-fritter som kan være et lækkert LCHF venligt alternativ til de klassiske pommes-fritter eller rodfrugter. Smagen kan let varieres ved at ændre på krydderi sammensætningen. Fritterne bør serveres med det samme at de kommer ud af ovnen, da de bliver bløde når de har ligget et stykke tid.
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: tilbehør
Nok til: 2-3
Ingredienser
2-3 squash (eller 1 kæmpe-squash)
4 spsk mandelmel (eller fint blendede mandler uden skal)
6 spsk revet parmasan (den færdigrevede er ok, men det bliver meget bedre med friskrevet)
1 tsk fint salt
½ tsk cayenne peber (kan undlades hvis du ikke er til stærk mad)
1 tsk paprika
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk løgpulver
2 æg
Fremgangsmåde
Skær squash i stænger af ca 1x1x7cm således at en af siderne i staven er grøn (squash-skal). Skallen hjælper med at holde fritten fast under tilberedningen og du undgår samtidigt den bløde squash-midte
Pisk æg let sammen i en dyb tallerken
Bland mandelmel, parmasan, og krydderierne sammen i en anden dyb tallerken
Tænd ovnen på 165C varmeluft
Put bagepapir på en bageplade
Vend dine squash stave i først æg og derefter i den krydrede parmasan/mandelmel blanding og læg dem så på bagepladen uden at de rører ved hinanden.
Når alle stavene er vendt i blandingen, så sættes bagepladen i ovnen og bages i ca 15-20min (eller indtil de er gyldne og sprøde i overfladen)
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/07/31/squash-fritter-et-sproedt-lchf-alternativ/