Mandel kammerjunkere
 
 
Disse små sprøde kammerjunkere er lækre at bruge i ens koldskål.
Forfatter:
Ingredienser
  • 250 g mandelmel (eg brugte halvt fintmalede smuttede mandler og halvt fedtreduceret mandelmel
  • 100 g smør
  • 100 g sukrin fluormelis (eller almindeligt flourmelis hvis man ikke er LCHFer)
  • 1 stort æg (eller 2 hvis dejen er for tør)
  • 1 dl fløde
  • skal af ½ øko-citron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • ½ tsk kardemomme
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienserne sammen til en lind, fast masse. Hvis du lader dejen stå en times tid i køleskabet, så bliver den lettere at arbejde med.
  2. Rul kugler på ca 2cm i diameter og læg dem på en bageplade med bagepapir (der bliver ca 40stk ud af portionen)
  3. Bag i oven i ca 15-20 min på 160C til de bliver gyldne og faste i overfladen.
  4. Tag ud og lad dem køle lidt.
  5. Skær alle kuglerne over på midten og placer dem igen på bagepladen med skærefladen nedaf.
  6. stil bagepladen tilbage i ovnen og skru så ned på 100C og lad dem stå der i ca 20-25 minutter og tørre.
  7. De kan godt virke lidt bløde når man mærker på dem i lun tilstand, men prøv at tage en ud og køl lidt og se om den ikke bliver fint hård (eller giver du dem bare 10min mere og prøver igen).
  8. Køl af på en rist og opbevar i lufttæt beholder indtil de skal bruges.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/04/02/lchf-koldskaal-med-mandel-kammerjunker/